Tento lahodný jablkový perník s čokoládovou polevou je ideálny pre milovníkov sladkých dezertov. Jeho príprava je jednoduchá a rýchla, čo ocení každý, kto chce potešiť svoju rodinu či priateľov chutným domácim koláčom bez zbytočného stresu.
Ingrediencie:
Na cesto:
- 2 šálky hladkej múky
- 1 šálka kryštálového cukru
- 1 balíček prášku do pečiva
- 1 balíček vanilkového cukru
- 2 lyžice kakaa
- 1 lyžička mletej škorice
- 2 vajcia
- 1 šálka mlieka
- 1/2 šálky oleja
- 2 nastrúhané jablká
Na polevu:
- 100 g horkej čokolády
- 50 g masla
Postup:
- Predhrejte rúru na 180°C a pripravte si plech na pečenie, ktorý vymažte maslom a vysypte múkou alebo vyložte papierom na pečenie.
- V miske zmiešajte suché ingrediencie: múku, cukor, prášok do pečiva, vanilkový cukor, kakao a škoricu.
- V inej miske vyšľahajte vajcia s mliekom a olejom.
- Tekutú zmes pridajte k suchým ingredienciám a dôkladne premiešajte, kým nevznikne hladké cesto.
- Do cesta jemne vmiešajte nastrúhané jablká.
- Cesto nalejte na pripravený plech a pečte približne 25-30 minút, alebo kým špajdľa zapichnutá do stredu koláča nevyjde čistá.
- Po upečení nechajte perník vychladnúť.
- Medzitým si pripravte čokoládovú polevu: v hrnci na miernom ohni roztopte čokoládu s maslom, pričom neustále miešajte, aby sa zmes nespravila.
- Vychladnutý perník polejte čokoládovou polevou a nechajte ju stuhnúť.
- Nakrájajte na kocky a podávajte.
ZDROJ: sdp.nongdanct.com