ZDROJ: sdp.nongdanct.com

Domáci perník s jablkami a čokoládou: neodolateľná kombinácia

Tento lahodný jablkový perník s čokoládovou polevou je ideálny pre milovníkov sladkých dezertov. Jeho príprava je jednoduchá a rýchla, čo ocení každý, kto chce potešiť svoju rodinu či priateľov chutným domácim koláčom bez zbytočného stresu.

Ingrediencie:

Na cesto:

  • 2 šálky hladkej múky
  • 1 šálka kryštálového cukru
  • 1 balíček prášku do pečiva
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 2 lyžice kakaa
  • 1 lyžička mletej škorice
  • 2 vajcia
  • 1 šálka mlieka
  • 1/2 šálky oleja
  • 2 nastrúhané jablká

Na polevu:

  • 100 g horkej čokolády
  • 50 g masla

Postup:

  1. Predhrejte rúru na 180°C a pripravte si plech na pečenie, ktorý vymažte maslom a vysypte múkou alebo vyložte papierom na pečenie.
  2. V miske zmiešajte suché ingrediencie: múku, cukor, prášok do pečiva, vanilkový cukor, kakao a škoricu.
  3. V inej miske vyšľahajte vajcia s mliekom a olejom.
  4. Tekutú zmes pridajte k suchým ingredienciám a dôkladne premiešajte, kým nevznikne hladké cesto.
  5. Do cesta jemne vmiešajte nastrúhané jablká.
  6. Cesto nalejte na pripravený plech a pečte približne 25-30 minút, alebo kým špajdľa zapichnutá do stredu koláča nevyjde čistá.
  7. Po upečení nechajte perník vychladnúť.
  8. Medzitým si pripravte čokoládovú polevu: v hrnci na miernom ohni roztopte čokoládu s maslom, pričom neustále miešajte, aby sa zmes nespravila.
  9. Vychladnutý perník polejte čokoládovou polevou a nechajte ju stuhnúť.
  10. Nakrájajte na kocky a podávajte.

ZDROJ: sdp.nongdanct.com

Zdieľajte!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Späť hore