ZDROJ: sdp.nongdanct.com

Jahodová bublanina – tradičný dezert plný ovocnej sviežosti. Ak ju vyskúšate, inú robiť nebudete!

Hľadáte rýchly a jednoduchý recept na nadýchaný koláč plný sviežich jahôd? Jahodová bublanina je tradičná pochúťka, ktorá nesmie chýbať na žiadnom letnom stole.

S kombináciou jemného cesta, sladkých jahôd a kakaového akcentu si ju zamiluje celá rodina. Navyše, príprava je tak jednoduchá, že ju zvládne každý!


Ingrediencie:

  • 2 hrnčeky polohrubej (alebo hladkej) múky
  • 1 balíček prášku do pečiva
  • 1 hrnček mlieka (možno nahradiť kompotovou šťavou)
  • ½ hrnčeka oleja
  • 2 vajcia
  • 1 hrnček cukru (najlepšie trstinového)
  • Jahody podľa chuti
  • Kakao podľa chuti

Postup prípravy:

1️⃣ Príprava cesta:

  • V mise zmiešajte múku, prášok do pečiva, mlieko, olej, vajcia a cukor.
  • Vymiešajte hladké cesto bez hrudiek.

2️⃣ Vrstvenie:

  • 80 % cesta nalejte na vymastený a múkou vysypaný plech.
  • Navrch rovnomerne rozložte jahody.

3️⃣ Pridanie kakaovej vrstvy:

  • Do zvyšného cesta primiešajte kakao a jemne ho pokvapkajte na vrch koláča.

4️⃣ Pečenie:

  • Pečte v predhriatej rúre na 180 °C približne 30 – 35 minút.
  • Skontrolujte špajľou – ak vyjde suchá, koláč je hotový.

5️⃣ Podávanie:

  • Po vychladnutí nakrájajte na porcie a podávajte samotné alebo s kopčekom šľahačky či vanilkovej zmrzliny.

Tipy a odporúčania:

✅ Ak máte radi výraznejšiu chuť, skúste do cesta pridať nastrúhanú citrónovú kôru.
✅ Na vrch môžete posypať práškový cukor alebo nastrúhanú čokoládu pre ešte lahodnejší zážitok.
✅ Namiesto jahôd môžete použiť aj iné sezónne ovocie – napríklad maliny, čerešne alebo marhule.

ZDROJ: sdp.nongdanct.com

Zdieľajte!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Späť hore