ZDROJ: sdp.nongdanct.com

Jednoduchý recept na ríbezľový koláč pre nečakané návštevy

Tento rýchly a jednoduchý ríbezľový koláč je ideálny pre nečakané návštevy alebo ako sladká pochúťka k popoludňajšej káve. Kombinuje jemné cesto s osviežujúcou kyslosťou ríbezlí a chrumkavou drobenkou na vrchu.

Ingrediencie:

Na cesto:

  • 3 vajcia
  • štipka soli
  • 12 lyžíc kryštálového cukru
  • 12 lyžíc mlieka
  • 12 lyžíc rastlinného oleja
  • 12 lyžíc hladkej múky
  • 2 g vanilínu
  • 10 g prášku do pečiva
  • 200 g červených ríbezlí

Na drobenku:

  • 30 g masla
  • 40 g cukru
  • 40 g hladkej múky

Postup:

  1. Príprava cesta: V miske vyšľahajte vajcia so štipkou soli a kryštálovým cukrom, kým sa cukor nerozpustí. Pridajte mlieko a rastlinný olej, dobre premiešajte. Následne pridajte preosiatu múku zmiešanú s vanilínom a práškom do pečiva. Vymiešajte hladké cesto a opatrne doň vmiešajte umyté a osušené ríbezle.
  2. Príprava drobenky: V samostatnej miske zmiešajte maslo, cukor a múku, kým nevznikne sypká zmes pripomínajúca drobenku.
  3. Pečenie: Predhrejte rúru na 180°C. Plech vyložte papierom na pečenie, nalejte naň pripravené cesto a rovnomerne ho rozotrite. Posypte drobenkou a pečte približne 35 minút, kým povrch koláča nezíska zlatistú farbu.
  4. Servírovanie: Po upečení nechajte koláč vychladnúť, nakrájajte na kocky a podávajte.

Tip: Tento koláč môžete pripraviť aj s iným sezónnym ovocím, ako sú maliny, čučoriedky alebo marhule.

ZDROJ: sdp.nongdanct.com

Zdieľajte!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Späť hore