ZDROJ: sdp.nongdanct.com

Lahodné šneky s vanilkovým krémom z jednoduchých surovín.

Ak máte doma vajce, múku a mlieko, môžete si pripraviť lahodné sladké pečivo, ktoré poteší celú rodinu. Tieto jemné šneky s vanilkovým krémom sú ideálne na popoludňajšiu kávu alebo čaj.

Ingrediencie:

Na cesto:

  • 180 ml teplého mlieka
  • 50 g cukru
  • 8 g sušeného droždia
  • 20 g zmäknutého masla
  • 3 lyžice rastlinného oleja
  • 1 bielok
  • 350 g hladkej múky
  • Štipka soli
  • Vanilín podľa chuti

Na krém:

  • 1 žĺtok
  • 250 ml mlieka
  • 40 g cukru
  • Vanilín podľa chuti
  • 20 g kukuričného alebo zemiakového škrobu

Na potretie a posypanie:

  • Práškový cukor

Postup:

  1. Príprava cesta: V teplom mlieku rozpustite cukor a sušené droždie. Pridajte zmäknuté maslo, rastlinný olej a bielok. Dobre premiešajte metličkou, kým nevznikne homogénna zmes. Postupne pridávajte preosiatu hladkú múku, štipku soli a vanilín podľa chuti. Vypracujte hladké cesto, ktoré prikryte a nechajte na teplom mieste kysnúť približne 1 hodinu.
  2. Príprava krému: V miske zmiešajte žĺtok, mlieko, cukor, vanilín a škrob. Miešajte, kým nevznikne hladká zmes. Túto zmes varte na miernom ohni za stáleho miešania, až kým krém nezhustne. Potom ho nechajte vychladnúť.
  3. Tvarovanie šnekov: Po vykysnutí cesto rozvaľkajte na pomúčenej doske a nakrájajte na prúžky. Každý prúžok zrolujte do tvaru šneka a položte na plech vyložený papierom na pečenie.
  4. Pečenie: Šneky potrite rozšľahaným žĺtkom a na každý naneste trochu pripraveného krému. Pečte v predhriatej rúre pri teplote 190 °C približne 20–25 minút, kým nebudú zlatisté.
  5. Dokončenie: Po upečení šneky posypte práškovým cukrom a podávajte.

ZDROJ: sdp.nongdanct.com

Zdieľajte!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Späť hore