ZDROJ: sdp.nongdanct.com

Lahodný hruškový koláč s medovou polevou

  1. Príprava cesta:
    • V miske zmiešajte hladkú múku, cukor a štipku soli.
    • Pridajte mäkké maslo a žĺtok.
    • Vypracujte hladké cesto. Ak je príliš suché, pridajte 1-2 čajové lyžičky studenej vody.
    • Z cesta vytvorte guľu, zabaľte ju do potravinovej fólie a nechajte odpočívať v chladničke aspoň 30 minút.
  2. Príprava náplne:
    • Hrušky ošúpte, odstráňte jadrovníky a nakrájajte na tenké plátky.
    • Plátky hrušiek pokvapkajte citrónovou šťavou, aby nezhnedli.
  3. Zostavenie koláča:
    • Rúru predhrejte na 180°C.
    • Cesto vyvaľkajte na pomúčenej doske do kruhu a preneste do vymastenej a múkou vysypanej koláčovej formy, pričom vytvorte vyššie okraje.
    • Na cesto poukladajte plátky hrušiek v kruhovom vzore.
  4. Poleva:
    • V malom hrnci na miernom ohni roztopte maslo.
    • Pridajte med a mletú škoricu, dobre premiešajte.
    • Horúcu zmes rovnomerne nalejte na hrušky.
  5. Pečenie:
    • Koláč vložte do predhriatej rúry a pečte približne 40-50 minút, kým okraje cesta a hrušky nezískajú zlatistú farbu.
    • Asi 10 minút pred koncom pečenia posypte koláč nasekanými orechmi.
  6. Servírovanie:
    • Po upečení nechajte koláč mierne vychladnúť.
    • Podávajte samotný alebo s kopčekom šľahačky či kyslej smotany.

Tento hruškový koláč s medom je ideálny na jesenné popoludnia s rodinou alebo priateľmi. Jeho vôňa a chuť vás určite očaria.

ZDROJ: sdp.nongdanct.com

Zdieľajte!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Späť hore