ZDROJ: sdp.nongdanct.com

Zdravé raňajky: Ovsené lievance s bohatou čokoládovou náplňou

Ak hľadáte rýchly a zdravý recept, ktorý poteší vaše chuťové poháriky aj ranné zhonu, vyskúšajte tieto bezlepkové ovsené lievane Ich lahodná čokoládová náplň je ideálnym spojením sladkosti a výživy, čo robí tento recept perfektnou voľbou pre raňajky či sladký dezert.


Ingrediencie

  • 200 g ovsených vločiek (rozmixovaných na múku)
  • 100 g bezlepkovej múky
  • 2 vajcia
  • 250 ml mlieka (alebo rastlinného mlieka)
  • 2 lyžice medu alebo javorového sirupu
  • 1 lyžička bezlepkového prášku do pečiva
  • Štipka soli
  • Olej na vyprážanie

Na čokoládovú náplň:

  • 100 g tmavej čokolády
  • 50 ml smotany na šľahanie

Postup

  1. Príprava cesta:
    V mixéri rozmixujte ovsené vločky na jemnú múku. V mise premiešajte obe múky, prášok do pečiva, med (alebo sirup) a štipku soli. Pridajte vajcia a mlieko a miešajte, kým nezískate hladké cesto.
  2. Príprava čokoládovej náplne:
    Čokoládu nasekajte na menšie kúsky. V malej miske zohrejte smotanu na šľahanie (alebo ju krátko zahrievajte vo vodnom kúpeli) a pridajte k nej čokoládu. Miešajte, kým sa čokoláda úplne nerozpustí a náplň nezíska hladkú konzistenciu.
  3. Vyprážanie lívancov:
    Na rozpálenej panvici s trochou oleja nalejte lyžicu cesta a vytvorte malé lívance. Smažte ich z oboch strán dozlatista.
  4. Plnenie:
    Hotové lívance môžete narezať na polovice a do stredu každého vložiť pripravenú čokoládovú náplň. Ak chcete, môžete ich aj posypať práškovým cukrom alebo ozdobiť čerstvým ovocím.
  5. Podávanie:
    Servírujte ihneď, najlepšie teplé, a vychutnajte si kombináciu chrumkavého cesta s bohatou čokoládovou náplňou.


Tieto bezlepkové ovsené lívance s čokoládovou náplňou sú dokonalým spojením výživných surovín a sladkého pôžitku. Sú nielen rýchle a jednoduché na prípravu, ale aj mimoriadne chutné, čo z nich robí ideálnu voľbu pre každú príležitosť – či už ide o raňajky, sladkú prestávku počas dňa alebo dezert pre hostí.

Zdieľajte!

Späť hore