foto: facebook.com
Čína je celosvetovo najväčším producentom ryže, avšak nie je tajomstvom, že potraviny z tejto krajiny bývajú často znehodnotené rôznymi kontaminantmi. V poslednom období sa objavili správy o tom, že ryža môže byť miešaná s plastovými časticami, čo vyvolalo obavy medzi spotrebiteľmi.
Našťastie, existuje niekoľko jednoduchých trikov, ako si overiť, či je ryža, ktorú konzumujete, bezpečná alebo obsahuje nežiaduce látky.
Nasypte lyžicu ryže do pohára s vodou a dobre premiešajte. Ak sa zrnká usadia na dne, môžete si byť istí, že ide o kvalitnú ryžu. Ak však niektoré zrná plávajú na hladine, je lepšie ju nekonzumovať.
Vezmite malé množstvo ryže na lyžičku a zapáľte ju. Ak ryža pri horení vydáva zápach podobný spálenému plastu, je to jasný signál, že nie je vhodná na konzumáciu.
Ak ryžu rozdrvíte v mažiari, mala by sa premeniť na biely prášok. Ak však obsahuje plastové časti, jej rozdrvenie bude ťažké a výsledný prášok môže mať žltkastý odtieň.
Uvarenú ryžu vložte do uzatvárateľného plastového vrecka a nechajte ju niekoľko dní na teplom mieste. Ak sa po uplynutí tohto času objaví na ryži pleseň, znamená to, že ide o skutočnú ryžu. Ak však zostane v nezmenenej podobe, môže obsahovať syntetické zložky.
Mať prehľad o kvalite potravín, ktoré denne konzumujeme, je nesmierne dôležité. Tieto jednoduché testy vám môžu pomôcť odhaliť nekvalitnú ryžu a vyhnúť sa potenciálnym zdravotným rizikám.
Zapečené rožky s chutnou zmesou sú výborným spôsobom, ako využiť staršie pečivo a pripraviť rýchlu,…
Vitajte pri recepte na tradičné moravské koláče, ktoré sú nielen chutné, ale priam fantastické! Tento…
Tieto plnené zemiakové placky so šunkou a syrom sú dôkazom, že aj z bežných surovín…
Tvarohové sušienky sú ideálnym rýchlym občerstvením, ktoré pripravíte doslova za pár minút. Recept je jednoduchý,…
Predstavujeme vám recept na ľahký jarný šalát, ktorý je nielen chutný, ale aj výbornou voľbou…
Jablkové tornádo s čokoládou a kyslou smotanou: Šťavnatý hrnčekový koláč, ktorý si zamilujete! Pripravte si…