Hľadáš dezert, ktorý je jednoduchý na prípravu, no chutí ako z prvotriednej cukrárne? Tieto jemné pudingové kocky so smotanou a čerešňovou náplňou sú presne to, čo potrebuješ ku káve alebo ako sladké pohostenie pre hostí. Kombinácia lahodného cesta, voňavej škorice a ovocnej marmelády očarí každého pri stole. Nech sa páči – sladký zázrak, ktorý zvládneš aj bez veľkého úsilia!
Ingrediencie na cesto:
- 450 g polohrubej múky
- ½ balíčka prášku do pečiva
- 1 ČL soli
- 120 g kryštálového cukru
- 250 g masla
- 2 vajcia
- 1 PL smotany
- nastrúhaná citrónová kôra (podľa chuti)
Na náplň:
- 8 PL čerešňovej marmelády
- 5 PL kryštálového cukru
- 2 balíčky vanilkového pudingu
- štipka mletej škorice
Postup:
- Karamelizácia:
V hrnci nechaj roztopiť cukor na karamel. Keď má zlatohnedú farbu, pridaj škoricu a smotanu. Zmes premiešaj, zohrej a nechaj mierne vychladnúť. - Cesto:
K vychladnutej karamelovej zmesi pridaj múku, prášok do pečiva, soľ, vajcia, maslo, citrónovú kôru a vypracuj hladké cesto. Rozdeľ ho na dve rovnaké časti. - Tvarovanie:
Obidve časti cesta rozvaľkaj na veľkosť plechu. Jeden plát polož na plech vystlaný papierom na pečenie. - Náplň:
Marmeládu zmiešaj s pudingovým práškom, cukrom a škoricou. Túto zmes rovnomerne rozotri na prvý plát cesta. - Záver a pečenie:
Prikry druhým plátom cesta. Peč pri teplote 180 °C približne 40 minút, kým povrch krásne nezružovie. - Podávanie:
Po vychladnutí nakrájaj na kocky a podávaj – ideálne ku káve alebo ako popoludňajší dezert.
Dobrú chuť! 🍰
ZDROJ: sdp.nongdanct.com