ZDROJ: /sdp.nongdanct.com

Domáce farebné Raffaello: Neodolateľná pochúťka na každú oslavu

Tieto pestrofarebné Raffaello guľôčky sú nielen chutné, ale aj vizuálne atraktívne. Ich jednoduchá príprava a lahodná kombinácia kokosu, mandlí a jemného cesta zaručene poteší všetkých maškrtníkov. Sú ideálnym dezertom na sviatky, oslavy či len tak ku káve.


Ingrediencie:

  • 250 g masla (izbovej teploty)
  • 200 g vanilkového práškového cukru
  • 150 g strúhaného kokosu
  • 250 g sušeného mlieka
  • 1 čajová lyžička mandľovej esencie
  • 100 g strúhaného kokosu na obaľovanie
  • 100 g celých mandlí (na plnenie)
  • 1 čajová lyžička kakaa (na hnedé guľôčky)
  • 1 čajová lyžička šťavy z červenej repy (na ružové guľôčky)

Postup:

1. Príprava cesta

  1. Maslo pri izbovej teplote vložte do misy a vyšľahajte spolu s práškovým cukrom do hladkej peny.
  2. Pridajte sušené mlieko, mandľovú esenciu a strúhaný kokos. Dobre premiešajte, kým nevznikne jednotné cesto.
  3. Zmes vložte do chladničky aspoň na 30 minút, aby mierne stuhla a lepšie sa s ňou pracovalo.

2. Príprava farebných variantov

  1. Cesto rozdeľte na tri časti:
    • Biela verzia: ponechajte časť cesta bez zafarbenia.
    • Hnedá verzia: do druhej časti cesta pridajte kakao a dôkladne premiešajte.
    • Ružová verzia: do tretej časti cesta pridajte šťavu z červenej repy a premiešajte.

3. Formovanie guľôčok

  1. Z jednotlivých častí cesta odoberajte malé kúsky a tvarujte guľôčky.
  2. Do stredu každej guľôčky vložte celú mandľu.
  3. Guľôčky obaľte v strúhanom kokose, aby získali typický Raffaello vzhľad.

4. Servírovanie

  • Hotové guľôčky uložte do papierových košíčkov na cukrovinky.
  • Pred podávaním ich nechajte chvíľu vychladiť v chladničke, aby mali pevnú konzistenciu.

Tip:

Ak chcete experimentovať s farbami, môžete použiť prírodné farbivá ako šafranovú vodu na žltú alebo matcha prášok na zelenú. Pre ešte intenzívnejšiu kokosovú chuť môžete do cesta pridať kokosový likér.

ZDROJ: /sdp.nongdanct.com

Zdieľajte!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Späť hore