Hľadáte inšpiráciu na sladké víkendové pečenie? Máme pre vás recept, ktorý si zamilujete hneď po prvom kúsku. Tento šťavnatý tvarohový koláč je jednoduchý na prípravu, no výsledok chutí ako z cukrárne. Vďaka jemnému cestu a lahodnému tvarohovému krému vytvára dokonalý dezert, ktorý rozhodne stojí za vyskúšanie. Niet divu, že si vyslúžil prezývku „zlato“.
Na cesto:
- 4 vajcia
- štipka soli
- 200 g cukru
- 120 ml rastlinného oleja
- 120 ml kefíru
- 300 g hladkej múky
- 8 g prášku do pečiva
Na tvarohový krém:
- 300 g tvarohu
- 3 lyžice práškového cukru
- 8 g vanilkového cukru
- 1 vajce
Postup
- V hlbokej mise vyšľahajte vajcia so štipkou soli a cukrom do nadýchanej svetlej peny. Potom zašľahajte olej a kefír.
- Múku zmiešajte s práškom do pečiva a postupne ju preosejte do vaječnej zmesi. Vymiešajte hladké, tekuté cesto a vylejte ho do formy vystlanej papierom na pečenie.
- V druhej mise vymiešajte tvaroh s práškovým a vanilkovým cukrom. Pridajte vajce a všetko spolu vyšľahajte do hladkého krému.
- Tvarohový krém dajte do cukrárskeho vrecka a na povrchu cesta vytvorte mriežkový vzor.
- Pečte v predhriatej rúre pri 180 °C približne 35 minút.
- Po upečení koláč posypte práškovým cukrom a podávajte s úsmevom – odmena v podobe šťavnatého a jemného dezertu vás určite poteší.
ZDROJ: sdp.nongdanct.com