Zdravie

Ľahučký ako pierko: Jahodový obláčik plný smotany a ovocia

Hľadáte jemný, ovocný a osviežujúci zákusok, ktorý nezaťaží žalúdok, no pohladí chuťové poháriky? Jahodový obláčik je presne to, čo potrebujete.

Tento ľahučký dezert so smotanovým krémom a voňavými jahodami si zamiluje celá rodina – a jeho príprava je naozaj jednoduchá!

🧁 Suroviny na cesto:

  • 5 vajec
  • 5 lyžíc kryštálového cukru
  • 5 lyžíc polohrubej múky
  • 1 lyžička prášku do pečiva

🍓 Suroviny na plnku:

  • 1 šľahačková smotana (250 ml)
  • 1 zakysaná smotana (200 ml)
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 2 lyžice práškového cukru (podľa chuti)
  • Jahody (čerstvé alebo mrazené)

🥣 Postup krok za krokom:

  1. Pripravte si cesto:
    Oddelte bielky a vyšľahajte z nich tuhý sneh. Po častiach doň zašľahajte cukor a potom postupne žĺtky. Nakoniec jemne vmiešajte preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva.
  2. Pečenie:
    Hotové cesto vylejte na plech vyložený papierom na pečenie a rovnomerne rozotrite. Pečte vo vyhriatej rúre na 180 °C približne 10–12 minút, kým povrch jemne zhnedne. Po upečení nechajte cesto vychladnúť.
  3. Pripravte plnku:
    Vyšľahajte smotanu do tuhej šľahačky. Zvlášť si zmiešajte zakysanú smotanu s vanilkovým a práškovým cukrom. Potom jemne spojte s vyšľahanou šľahačkou.
  4. Zostavenie dezertu:
    Na vychladnutý korpus rovnomerne natrite pripravený krém a navrch rozložte kúsky čerstvých alebo rozmrazených jahôd.
  5. Chladenie a podávanie:
    Dezert dajte aspoň na hodinu do chladničky, aby krém spevnel a chute sa prepojili. Pred podávaním môžete ozdobiť lístkami mäty alebo posypať práškovým cukrom.

TIP na záver:

Tento obláčik môžete pripraviť aj s iným ovocím – výborne chutí s malinami, čučoriedkami či broskyňami. Ak chcete ešte sviežejšiu verziu, môžete do krému pridať pár kvapiek citrónovej šťavy.

ZDROJ:sdp.nongdanct.com

Zdieľajte!

Tomáš Šudík

Recent Posts

Domáce palacinky s mascarpone krémom a ovocím – sladká dokonalosť na tanieri

Vitajte vo svete sladkých pokušení! Naše lahodné domáce palacinky s čerstvým ovocím a jemným vanilkovým…

6 hodín ago

Jednoduché mäsové guľky so zemiakmi a paradajkami z jedného plechu

V posledných rokoch si veľkú obľubu získali tzv. jedlá z jedného hrnca alebo plechu. Ide…

1 deň ago

Tvarohové knedle s marhuľami – recept, ktorý si zamilujete!

Dnes pre vás máme skvelý recept na tvarohové knedle plnené marhuľami. Táto tradičná pochúťka spája…

3 dni ago

Jednoduchý rodinný obed: kuracie filety zapečené so zemiakmi a zeleninou

Kuracie mäso patrí medzi najobľúbenejšie suroviny v mnohých kuchyniach. Prekvapte svojich blízkych týmto novým a…

3 dni ago

Chutné mini pizze bez cesta – len z toastu a fantázie

Hľadáte rýchly a jednoduchý recept na večeru? Pripravte si tieto fantastické mini pizze! Sú hotové…

4 dni ago

Z jabĺk majstrovské dielo: Nadýchaný koláč na víkend

Jeseň je obdobím zberu ovocia, a naše obľúbené jablká sú pri tom vždy v hlavnej…

5 dní ago