Na krém:
- 150 g mascarpone
- 30 ml smotany na šľahanie
- 3 polievkové lyžice práškového cukru
- pár kvapiek vanilkového aromatu
- práškový cukor na posypanie
Postup:
- Cesto: V jednej miske dôkladne premiešame všetky ingrediencie na cesto, aby sme získali hladkú a jemnú hmotu.
- Pečenie: Pripravíme si formu (napr. bábovkovú), ktorú vymažeme maslom a vysypeme múkou. Do formy nalejeme pripravené cesto a pečieme v predhriatej rúre na 180 °C približne 30 minút.
- Chladenie a príprava krému: Po upečení necháme koláč vychladnúť a potom ho pozdĺžne prerežeme na dve polovice.
- Krém: Vyšľaháme smotanu. V druhej miske zmiešame mascarpone, práškový cukor a vanilkový aromat. Nakoniec do tejto zmesi opatrne vmiešame vyšľahanú smotanu.
- Plnenie a dokončenie: Na spodnú časť koláča rovnomerne natrieme pripravený krém a priklopíme druhou časťou cesta. Vrch koláča môžeme jemne poprášiť práškovým cukrom.
A je hotovo! Dezert je pripravený na podávanie – chutí výborne k poobednej káve alebo ako ľahká letná pochúťka.
ZDROJ: sdp.nongdanct.com
Pages: 1 2