ZDROJ: sdp.nongdanct.com

Letný koláč bez váženia: Rýchly hrnčekový recept so smotanovým krémom

Na krém:

  • 150 g mascarpone
  • 30 ml smotany na šľahanie
  • 3 polievkové lyžice práškového cukru
  • pár kvapiek vanilkového aromatu
  • práškový cukor na posypanie

Postup:

  1. Cesto: V jednej miske dôkladne premiešame všetky ingrediencie na cesto, aby sme získali hladkú a jemnú hmotu.
  2. Pečenie: Pripravíme si formu (napr. bábovkovú), ktorú vymažeme maslom a vysypeme múkou. Do formy nalejeme pripravené cesto a pečieme v predhriatej rúre na 180 °C približne 30 minút.
  3. Chladenie a príprava krému: Po upečení necháme koláč vychladnúť a potom ho pozdĺžne prerežeme na dve polovice.
  4. Krém: Vyšľaháme smotanu. V druhej miske zmiešame mascarpone, práškový cukor a vanilkový aromat. Nakoniec do tejto zmesi opatrne vmiešame vyšľahanú smotanu.
  5. Plnenie a dokončenie: Na spodnú časť koláča rovnomerne natrieme pripravený krém a priklopíme druhou časťou cesta. Vrch koláča môžeme jemne poprášiť práškovým cukrom.

A je hotovo! Dezert je pripravený na podávanie – chutí výborne k poobednej káve alebo ako ľahká letná pochúťka.

ZDROJ: sdp.nongdanct.com

Zdieľajte!

Späť hore