ZDROJ: sdp.nongdanct.com

Neodolateľné kokosové tiramisu s Nutellou: Sladká harmónia chutí​

Kokosové tiramisu s Nutellou je vynikajúci dezert, ktorý spája jemnosť tradičného talianskeho tiramisu s exotickou chuťou kokosu a lahodnou Nutellou. Jeho príprava je prekvapivo jednoduchá, no výsledok očarí každého milovníka sladkostí.

Ingrediencie:

Na mascarpone krém:

  • 2 vajcia
  • 1 žĺtok
  • 130 g cukru
  • 500 g mascarpone

Na tiramisu:

  • 300 g dlhých piškót
  • 300 ml kávy (pri izbovej teplote)
  • 4 polievkové lyžice strúhaného kokosu
  • 5 polievkových lyžíc Nutelly (alebo podobného lieskovo-orieškového krému)

Postup:

  1. Príprava mascarpone krému:
    Vajcia, žĺtok a cukor vyšľaháme nad parou do peny, necháme vychladnúť a potom vmiešame mascarpone.
  2. Vrstvenie tiramisu:
    Kávu osladíme podľa chuti a môžeme pridať rumovú arómu. Na dno formy rozotrieme vrstvu krému, piškóty namočíme do kávy a ukladáme na krém.
  3. Prvá vrstva:
    Piškóty pokryjeme ďalšou vrstvou krému a posypeme kokosom. Nutellu mierne zahrejeme a rozotrieme na krém s kokosom.
  4. Opakovanie vrstiev:
    Opakujeme vrstvenie piškót, krému, kokosu a Nutelly.
  5. Chladenie:
    Dezert dáme chladiť do chladničky na minimálne 2 hodiny.
  6. Servírovanie:
    Po vychladnutí dezert nakrájame a podávame.

Tento dezert je ideálnou voľbou pre každú príležitosť, či už ako elegantný zákusok po večeri alebo ako lahôdka k popoludňajšej káve. Príprava síce vyžaduje trochu času a trpezlivosti, ale výsledok rozhodne stojí za to.

Zdieľajte!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Späť hore