Kokosové tiramisu s Nutellou je vynikajúci dezert, ktorý spája jemnosť tradičného talianskeho tiramisu s exotickou chuťou kokosu a lahodnou Nutellou. Jeho príprava je prekvapivo jednoduchá, no výsledok očarí každého milovníka sladkostí.
Ingrediencie:
Na mascarpone krém:
- 2 vajcia
- 1 žĺtok
- 130 g cukru
- 500 g mascarpone
Na tiramisu:
- 300 g dlhých piškót
- 300 ml kávy (pri izbovej teplote)
- 4 polievkové lyžice strúhaného kokosu
- 5 polievkových lyžíc Nutelly (alebo podobného lieskovo-orieškového krému)
Postup:
- Príprava mascarpone krému:
Vajcia, žĺtok a cukor vyšľaháme nad parou do peny, necháme vychladnúť a potom vmiešame mascarpone. - Vrstvenie tiramisu:
Kávu osladíme podľa chuti a môžeme pridať rumovú arómu. Na dno formy rozotrieme vrstvu krému, piškóty namočíme do kávy a ukladáme na krém. - Prvá vrstva:
Piškóty pokryjeme ďalšou vrstvou krému a posypeme kokosom. Nutellu mierne zahrejeme a rozotrieme na krém s kokosom. - Opakovanie vrstiev:
Opakujeme vrstvenie piškót, krému, kokosu a Nutelly. - Chladenie:
Dezert dáme chladiť do chladničky na minimálne 2 hodiny. - Servírovanie:
Po vychladnutí dezert nakrájame a podávame.
Tento dezert je ideálnou voľbou pre každú príležitosť, či už ako elegantný zákusok po večeri alebo ako lahôdka k popoludňajšej káve. Príprava síce vyžaduje trochu času a trpezlivosti, ale výsledok rozhodne stojí za to.