Milujete sladké, ale nechcete sa trápiť s komplikovanými dezertmi? Táto jemná orechová roláda bez múky si vás získa hneď pri prvom súste. Pripravená raz-dva, bez múky a s takým výsledkom, že si ju zamiluje celá rodina!
Ingrediencie:
Na roládu:
- 4 vajcia
- 1 balíček vanilkového cukru
- 4 lyžice kryštálového cukru
- 50 g mletých vlašských orechov
Plnka:
- 200 g kyslej smotany
- práškový cukor podľa chuti (alebo med na dosladenie)
Postup:
- Príprava cesta:
Oddelíme bielky a vyšľaháme ich do tuhého snehu. Počas šľahania postupne pridávame kryštálový cukor, až vznikne lesklá pevná pena. - Žĺtková zmes:
Žĺtky vyšľaháme s vanilkovým cukrom do svetlej a nadýchanej peny. Potom opatrne vmiešame mleté orechy. - Spojenie:
Do orechovo-žĺtkovej zmesi jemne zapracujeme vyšľahaný sneh. Hmotu rovnomerne rozotrieme na plech (cca 38×25 cm) vystlaný papierom na pečenie. - Pečenie:
Pečieme v rozohriatej rúre na 180 °C približne 15 minút. Po upečení korpus opatrne otočíme, stiahneme papier a necháme mierne vychladnúť. - Plnenie a rolovanie:
Kyslú smotanu osladíme podľa chuti práškovým cukrom alebo medom. Rozotrieme ju po vychladnutom korpuse a opatrne zrolujeme. - Chladenie:
Roládu necháme stuhnúť v chladničke aspoň 1 hodinu. Pred podávaním môžeme poprášiť práškovým cukrom alebo ozdobiť šľahačkou.
ZDROJ: sdp.nongdanct.com/