Tento recept na tvarohový koláč s malinami predstavuje dokonalú kombináciu chutí, ktorá osloví každého milovníka sladkých pochúťok.
Krémový a jemný tvaroh sa výborne snúbi s osviežujúcou kyslosťou malín, čím vzniká neodolateľný gastronomický zážitok. Pripravte si tento tvarohový koláč s malinami a vychutnajte si každý kúsok tejto lahodnej pochúťky.
Tvarohový koláč s malinami
Čo budeme potrebovať
- 100 g hladkej múky
- 1 lyžička prášku do pečiva
- štipka soli
- 65 g masla (s obsahom tuku 80 %)
- 200 g cukru (z toho 80 g do cesta, 120 g do tvarohovej zmesi)
- 2 vajcia
- 5 ml vanilkovej esencie
- 30 ml mlieka
- 250 g jemného tvarohu alebo krémového syra (Philadelphia alebo Mascarpone)
- 3 lyžice smotany
- 150 g mrazených malín (môžete použiť aj čerstvé)
- kôra z 1 citróna
- šťava z 1/2 citróna
- 100 g šľahačky na dekoráciu
Ako budeme postupovať
- Príprava cesta
Uistite sa, že všetky suroviny majú izbovú teplotu. V miske vyšľahajte zmäknuté maslo so 80 g cukru do peny. Potom pridajte rozšľahané vajcia, múku, prášok do pečiva, vanilkovú esenciu, mlieko a štipku soli. Miešajte, kým nevznikne hladká a mierne hustá zmes. - Príprava tvarohovej plnky
V samostatnej miske vyšľahajte tvaroh (alebo krémový syr) so zvyšnými 120 g cukru, tromi lyžicami smotany, citrónovou šťavou a citrónovou kôrou. Zmes by mala mať jemnú a krémovú konzistenciu. - Vrstvenie do formy
Formu s priemerom približne 25 cm vyložte papierom na pečenie. Najskôr do nej nalejte a rovnomerne rozotrite cesto, potom opatrne pridajte tvarohovú zmes. Maliny môžete zapracovať priamo do tvarohovej hmoty alebo ich rozložiť na povrch. - Pečenie
Predhrejte rúru na 180 °C a koláč pečte asi 25 – 30 minút. Po dopečení ho nechajte úplne vychladnúť. - Servírovanie
Na záver koláč ozdobte šľahačkou, malinami a prípadne lístkami mäty. Nakrájajte a podávajte.
ZDROJ: sdp.nongdanct.com