ZDROJ: https://sdp.nongdanct.com

Domáce palacinky s mascarpone krémom a ovocím – sladká dokonalosť na tanieri

  1. Príprava vanilkového mascarpone krému: V miske vyšľaháme mascarpone, smotanu na šľahanie, cukor a vanilku do hustej a krémovej konzistencie. Krém odložíme do chladničky.
  2. Príprava palaciniek: Vo veľkej mise zmiešame hladkú múku, cukor, prášok do pečiva a štipku soli.
  3. Pridáme vajcia a mlieko a vyšľaháme do hladkého, tekutého cesta bez hrudiek.
  4. Primiešame rozpustené maslo alebo olej.
  5. Na stredne rozpálenej panvici s trochou masla alebo oleja naberáme malé množstvo cesta na každú palacinku a opečieme ich z oboch strán dozlatista.
  6. Hotové palacinky ukladáme na tanier a udržiavame v teple.
  7. Servírovanie: Na každú palacinku nanesieme lyžičku vanilkového mascarpone krému a ozdobíme čerstvým ovocím podľa vlastného výberu.
  8. Nakoniec palacinky pokvapkáme medom alebo javorovým sirupom a môžeme ich jemne posypať práškovým cukrom.

Nechajte sa rozmaznávať touto sladkou pochúťkou, ktorá zahreje vaše srdce a spríjemní dni plné slnečných lúčov. S našimi domácimi palacinkami s ovocím a vanilkovým krémom sa zaručene stanete miláčikom každej rodinnej raňajkovej oslavy!

ZDROJ: https://sdp.nongdanct.com

Zdieľajte!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Späť hore