- Príprava vanilkového mascarpone krému: V miske vyšľaháme mascarpone, smotanu na šľahanie, cukor a vanilku do hustej a krémovej konzistencie. Krém odložíme do chladničky.
- Príprava palaciniek: Vo veľkej mise zmiešame hladkú múku, cukor, prášok do pečiva a štipku soli.
- Pridáme vajcia a mlieko a vyšľaháme do hladkého, tekutého cesta bez hrudiek.
- Primiešame rozpustené maslo alebo olej.
- Na stredne rozpálenej panvici s trochou masla alebo oleja naberáme malé množstvo cesta na každú palacinku a opečieme ich z oboch strán dozlatista.
- Hotové palacinky ukladáme na tanier a udržiavame v teple.
- Servírovanie: Na každú palacinku nanesieme lyžičku vanilkového mascarpone krému a ozdobíme čerstvým ovocím podľa vlastného výberu.
- Nakoniec palacinky pokvapkáme medom alebo javorovým sirupom a môžeme ich jemne posypať práškovým cukrom.
Nechajte sa rozmaznávať touto sladkou pochúťkou, ktorá zahreje vaše srdce a spríjemní dni plné slnečných lúčov. S našimi domácimi palacinkami s ovocím a vanilkovým krémom sa zaručene stanete miláčikom každej rodinnej raňajkovej oslavy!
ZDROJ: https://sdp.nongdanct.com
Pages: 1 2