https://sdp.nongdanct.com

Jednoduché mäsové guľky so zemiakmi a paradajkami z jedného plechu

  1. Zemiaky ošúpte, nakrájajte na kúsky a uvarte v osolenej vode.
  2. Cibuľu očistite a nakrájajte na malé kocky alebo ju pomelte v mlynčeku na mäso.
  3. K mletému mäsu pridajte nasekanú cibuľu, osoľte, okoreňte a dobre premiešajte.
  4. Uvarené zemiaky zlejte, pridajte maslo a mlieko.
  5. Zemiaky rozmixujte na kašu – mala by byť hustejšia, nie príliš riedka.
  6. Hotovú zemiakovú kašu rozotrite do zapekacej formy.
  7. Z mletého mäsa vytvarujte malé guľky a na panvici ich opražte na rastlinnom oleji zo všetkých strán približne 5–7 minút.
  8. Mäsové guľky poukladajte na vrstvu zemiakovej kaše.
  9. Na mäsové guľky a zemiaky rozložte nakrájané paradajky.
  10. Tvrdý syr nastrúhajte na hrubom strúhadle a rovnomerne posypte povrch jedla.
  11. Rúru predhrejte na 200 °C.
  12. Formu vložte do rúry a pečte približne 15–20 minút.
  13. Pred podávaním posypte čerstvými bylinkami.

Prajeme dobrú chuť!

ZDROJ: https://sdp.nongdanct.com

Zdieľajte!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Späť hore