- Príprava hrozienok: Ak používate rum, namočte hrozienka do rumu aspoň na 15 minút, aby nasiakli chuť.
- Príprava náplne: V miske zmiešajte tvaroh s práškovým cukrom, vanilkovým cukrom a vajcom. Pridajte scedené hrozienka a dobre premiešajte.
- Príprava cesta: Lístkové cesto rozvaľkajte na pomúčenej doske na obdĺžnik s hrúbkou približne 3 mm.
- Plnenie závinov: Na stred cesta rovnomerne rozotrite tvarohovú náplň, pričom nechajte okraje voľné. Okraje cesta prehnite cez náplň a zaviňte do tvaru závinu.
- Pečenie: Závin preložte na plech vystlaný papierom na pečenie, povrch potrite rozšľahaným žĺtkom a pečte v predhriatej rúre na 180 °C približne 25–30 minút, kým povrch nezíska zlatistú farbu.
- Dokončenie: Po upečení nechajte závin vychladnúť a pred podávaním posypte práškovým cukrom.
ZDROJ:sdp.nongdanct.com
Pages: 1 2