ZDROJ:sdp.nongdanct.com

Rýchly tvarohový závin s hrozienkami pre nečakané návštevy​

  1. Príprava hrozienok: Ak používate rum, namočte hrozienka do rumu aspoň na 15 minút, aby nasiakli chuť.​
  2. Príprava náplne: V miske zmiešajte tvaroh s práškovým cukrom, vanilkovým cukrom a vajcom. Pridajte scedené hrozienka a dobre premiešajte.​
  3. Príprava cesta: Lístkové cesto rozvaľkajte na pomúčenej doske na obdĺžnik s hrúbkou približne 3 mm.​
  4. Plnenie závinov: Na stred cesta rovnomerne rozotrite tvarohovú náplň, pričom nechajte okraje voľné. Okraje cesta prehnite cez náplň a zaviňte do tvaru závinu.​
  5. Pečenie: Závin preložte na plech vystlaný papierom na pečenie, povrch potrite rozšľahaným žĺtkom a pečte v predhriatej rúre na 180 °C približne 25–30 minút, kým povrch nezíska zlatistú farbu.​
  6. Dokončenie: Po upečení nechajte závin vychladnúť a pred podávaním posypte práškovým cukrom.​

ZDROJ:sdp.nongdanct.com

Zdieľajte!

Späť hore