- Pripravíme si cesto – V miske zmiešame tvaroh, vajce a olej. Všetko premiešame do hladkej konzistencie.
- Postupne prisypávame múku a pridáme štipku soli. Vypracujeme hladké, pružné cesto. Ak sa lepí, po troškách pridávame múku.
- Cesto rozdelíme na menšie časti a z každej vyvaľkáme na pomúčenej doske valček, ktorý nakrájame na kúsky.
- Do stredu každého kúsku vložíme marhuľu a cesto dôkladne uzavrieme, aby ovocie nevytekalo.
- V hrnci privedieme vodu do varu a osolíme ju. Knedle vkladáme opatrne do vriacej vody a varíme 4–5 minút. Občas jemne premiešame, aby sa neprilepili ku dnu.
- Uvarené knedle vyberieme dierkovanou naberačkou a necháme odkvapkať.
- Podávame horúce – posypané práškovým cukrom, mletou škoricou, alebo s vanilkovým krémom či roztopeným maslom.
ZDROJ: https://sdp.nongdanct.com
Pages: 1 2