Postup prípravy:
Začnite tým, že si vyšľaháte vajcia s obyčajným aj vanilkovým cukrom do svetlej peny. Potom opatrne vmiešajte olej a následne aj múku, ktorú si vopred premiešajte s práškom do pečiva. Ako posledný krok do cesta zamiešajte biely jogurt – výsledkom bude hladká a nadýchaná hmota.
Hotové cesto rozotrite do formy, ktorú si pripravíte tak, že ju najprv vymastíte a vysypete múkou. Pečte vo vyhriatej rúre na 180 °C, kým koláčik nezíska zlatistý odtieň. Po upečení nechajte korpus úplne vychladnúť.

Zatiaľ čo korpus chladne, pripravte si čokoládovú polevu. Vo vodnom kúpeli nechajte roztopiť čokoládu a pridajte k nej maslo, vanilkový cukor, práškový cukor a mlieko. Všetko dobre premiešajte, aby vznikla hladká a lesklá zmes.
Upečený a vychladený koláč potom nakrájajte na rovnako veľké kocky. Každý kúsok ponorte do pripravenej čokoládovej polevy a následne dôkladne obalte v strúhanom kokose. Nechajte stuhnúť a podávajte – výsledkom sú mäkučké a šťavnaté kokosové ježe, ktoré zmiznú zo stola skôr, než stihnete povedať „dezert“.