Máte doma zásobu jabĺk a chuť na niečo sladké? Tento jablkový závin z tvarohového cesta si vás získa jemným cestom, šťavnatou plnkou a vôňou škorice, ktorá sa pri pečení rozlieha po celom dome. Navyše jeho príprava je jednoduchá a zvládne ju každý – aj bez veľkých cukrárskych skúseností. Upečte ho pre svoju rodinu či návštevu a uvidíte, ako rýchlo zmizne z taniera!
Čo budeme potrebovať:
Na cesto:
- 250 g tvarohu vo vaničke
- 250 g masla (prípadne Hera alebo Zlatá Haná – maslový typ)
- 350 g hladkej múky
- ½ balíčka prášku do pečiva
- múka na podsypanie
Na plnku:
- 5–6 stredne veľkých jabĺk
- kryštálový cukor podľa chuti
- hrozienka (môžete ich predtým namočiť do rumu)
- vlašské orechy
- mletá škorica
Na dokončenie:
- 1 vajce na potretie
- práškový cukor na posypanie
Postup:
To nie je všetko. Pokračovanie článku nájdete na ďalšej strane ↓
Pages: 1 2