ZDROJ:https://sdp.nongdanct.com

Zabudnite na lístkové: Tento jablkový závin z tvarohového cesta je top!

  1. Príprava cesta:
    Tvaroh aj maslo necháme zmäknúť pri izbovej teplote. Potom ich zmiešame s múkou a práškom do pečiva. Vymiesime hladké a nelepivé cesto – ručne, mixérom alebo v domácej pekárni.
  2. Rozvaľkanie a plnenie:
    Cesto môžeme krátko odložiť do chladničky, no nie je to nevyhnutné. Na pomúčenej doske ho rozvaľkáme na plát, rovnomerne rozložíme nastrúhané jablká, posypeme cukrom, hrozienkami, posekanými orechmi a škoricou.
  3. Zrolovanie a pečenie:
    Závin opatrne zrolujeme, prenesieme na plech vystlaný papierom na pečenie a potrieme rozšľahaným vajíčkom. Pečieme v predhriatej rúre na 180–200 °C, kým závin nie je krásne zlatistý.
  4. Záverečná úprava:
    Po vychladnutí závin posypeme práškovým cukrom cez sitko. Môžeme podávať aj so šľahačkou pre ešte lahodnejší zážitok.

ZDROJ:https://sdp.nongdanct.com

Zdieľajte!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Späť hore