- Príprava cesta:
Tvaroh aj maslo necháme zmäknúť pri izbovej teplote. Potom ich zmiešame s múkou a práškom do pečiva. Vymiesime hladké a nelepivé cesto – ručne, mixérom alebo v domácej pekárni. - Rozvaľkanie a plnenie:
Cesto môžeme krátko odložiť do chladničky, no nie je to nevyhnutné. Na pomúčenej doske ho rozvaľkáme na plát, rovnomerne rozložíme nastrúhané jablká, posypeme cukrom, hrozienkami, posekanými orechmi a škoricou. - Zrolovanie a pečenie:
Závin opatrne zrolujeme, prenesieme na plech vystlaný papierom na pečenie a potrieme rozšľahaným vajíčkom. Pečieme v predhriatej rúre na 180–200 °C, kým závin nie je krásne zlatistý. - Záverečná úprava:
Po vychladnutí závin posypeme práškovým cukrom cez sitko. Môžeme podávať aj so šľahačkou pre ešte lahodnejší zážitok.
ZDROJ:https://sdp.nongdanct.com
Pages: 1 2