- Príprava cesta:
Do väčšej misy nalejte teplú vodu, pridajte droždie, cukor a soľ. Premiešajte a nechajte chvíľu postáť, kým sa droždie aktivuje. - Miesenie cesta:
Pridajte múku a miesite rukami približne 4 minúty, kým nevznikne vláčne cesto. Prikryte potravinovou fóliou a nechajte na teplom mieste kysnúť 1 hodinu. - Tvarovanie placiek:
Vykysnuté cesto preložte na pomúčenú plochu, rozdeľte ho na 4 rovnaké časti. Každý kúsok rozvaľkajte do kruhu, naplňte strúhaným syrom a jemne znova rozvaľkajte. - Smaženie:
Placky smažte na rozohriatej panvici s trochou oleja z oboch strán dozlatista – približne 3 minúty na každej strane. - Podávanie:
Podávajte teplé, s láskou – sú skvelé aj s jogurtovým dipom, cesnakovým maslom či čerstvým šalátom.
Tip:
Do náplne môžete pridať aj nasekané bylinky, šunku, nivu alebo iný obľúbený syr pre obmenu chuti.
ZDROJ:https://sdp.nongdanct.com
Pages: 1 2