- Príprava cesta:
V mise zmiešajte múku, majonézu, vajce a droždie rozpustené vo vlažnom mlieku. Všetko dôkladne premiešajte a vypracujte hladké cesto. Zakryte ho a nechajte kysnúť na teplom mieste. - Príprava plnky:
Zmiešajte tvaroh s nakrájanými paradajkami, paprikou, šunkou a syrom. Množstvo surovín môžete upraviť podľa vlastnej chuti. - Tvarovanie buchtičiek:
Z vykysnutého cesta odkrajujte menšie kúsky, ktoré naplňte pripravenou plnkou a vytvarujte do podoby buchtičiek. - Pečenie:
Buchtičky poukladajte na plech vystlaný papierom na pečenie, nechajte ich ešte chvíľu podkysnúť a potom pečte vo vyhriatej rúre pri 180 °C dozlatista.
Majonézové buchtičky s tvarohom, zeleninou a šunkou sú netradičnou a chutnou alternatívou klasického pečiva. Vďaka ich jemnej štruktúre a bohatej náplni si ich obľúbi celá rodina. Navyše sú skvelé teplé aj studené – ideálne na cesty, piknik či do školy.
ZDROJ: https://sdp.nongdanct.com
Pages: 1 2