- Príprava kvásku:
Droždie rozmrvíme do menšej misky, pridáme trochu cukru a vlažného mlieka. Necháme 10 minút na teplom mieste, kým zmes nezačne pracovať. - Cesto:
Do veľkej misy dáme múku, kvások, zvyšok mlieka, rozpustené maslo a štipku soli. Vypracujeme hladké a pružné cesto. - Kysnutie:
Cesto prikryjeme a necháme na teplom mieste kysnúť približne 40 minút. - Náplň:
Tvaroh zmiešame s práškovým a vanilkovým cukrom a citrónovou kôrou. - Tvarovanie:
Z vykysnutého cesta odoberáme kúsky, ktoré plníme tvarohom alebo lekvárom. Tvarujeme do guľatých buchtičiek a ukladáme na vymastený plech. - Druhé kysnutie:
Buchty necháme ešte 20 minút podkysnúť. - Pečenie:
Potrieme ich maslom a pečieme pri 180 °C približne 30–35 minút dozlatista. - Dokončenie:
Po upečení ich znovu potrieme maslom, aby boli lesklé a kôrka mäkká.
Tip:
Do buchiet môžete skúsiť aj inú plnku – orechy, mak či čokoládu. Výsledok vás určite milo prekvapí!
Prajeme vám dobrú chuť!
Pages: 1 2