https://sdp.nongdanct.com

Tvarohové buchty z lásky – najlepší recept pre každého začiatočníka

  1. Príprava kvásku:
    Droždie rozmrvíme do menšej misky, pridáme trochu cukru a vlažného mlieka. Necháme 10 minút na teplom mieste, kým zmes nezačne pracovať.
  2. Cesto:
    Do veľkej misy dáme múku, kvások, zvyšok mlieka, rozpustené maslo a štipku soli. Vypracujeme hladké a pružné cesto.
  3. Kysnutie:
    Cesto prikryjeme a necháme na teplom mieste kysnúť približne 40 minút.
  4. Náplň:
    Tvaroh zmiešame s práškovým a vanilkovým cukrom a citrónovou kôrou.
  5. Tvarovanie:
    Z vykysnutého cesta odoberáme kúsky, ktoré plníme tvarohom alebo lekvárom. Tvarujeme do guľatých buchtičiek a ukladáme na vymastený plech.
  6. Druhé kysnutie:
    Buchty necháme ešte 20 minút podkysnúť.
  7. Pečenie:
    Potrieme ich maslom a pečieme pri 180 °C približne 30–35 minút dozlatista.
  8. Dokončenie:
    Po upečení ich znovu potrieme maslom, aby boli lesklé a kôrka mäkká.

Tip:
Do buchiet môžete skúsiť aj inú plnku – orechy, mak či čokoládu. Výsledok vás určite milo prekvapí!

Prajeme vám dobrú chuť!

Zdieľajte!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Späť hore