Zemiaky ošúpeme, nakrájame na menšie kúsky a uvaríme v osolenej vode domäkka. Scedíme, necháme mierne vychladnúť a roztlačíme na kašu. Pridáme nasekanú petržlenovú vňať, kukuričný škrob, strúhaný syr, soľ a korenie. Všetko dôkladne premiešame, kým nevznikne kompaktná hmota.
Zemiakovú hmotu dáme na 15 minút do chladničky, aby sa lepšie tvarovala.
V troch miskách si pripravíme trojobal: múku, rozšľahané vajcia a strúhanku.
Z vychladenej hmoty odoberáme kúsky a vytvarujeme z nich malé placky. Na jednu polovicu položíme plátok šunky a trochu syra. Prikryjeme druhou plackou a okraje dôkladne spojíme, aby náplň nevytekala.
Hotové placky najskôr obalíme v múke, potom vo vajíčku a nakoniec v strúhanke. Vyprážame ich na rozpálenom oleji dozlatista z oboch strán.
Placky ukladáme na papierové utierky, aby sme odstránili prebytočný olej. Podávame teplé, najlepšie s čerstvým šalátom alebo kyslou smotanou.
Tieto placky sú skvelým spôsobom, ako premeniť obyčajné suroviny na niečo výnimočné. Ich chrumkavý povrch a roztopený syr vo vnútri zaručene potešia malých aj veľkých stravníkov. Navyše sú cenovo dostupné, rýchle a nenáročné na prípravu.
ZDROJ: https://sdp.nongdanct.com
Page: 1 2
Prídete večer domov hladní, ale posledné, na čo máte chuť, je tráviť hodiny pri sporáku?…
Seriál Dunaj, k vašim službám opäť raz rozhýbal emócie svojich divákov. V posledných epizódach padali…
Vo štvrtok 15. mája zasiahla Prešovský okres bolestná správa. V prešovskej nemocnici zomrel vo veku…
Hľadáte inšpiráciu na nejakú chutnú slanú pochúťku? V tom prípade ste na správnom mieste! Dnes…
Dlhé roky patrila k stáliciam televízie Markíza, kde so svojím typickým úsmevom informovala divákov o…
Európa čelí ďalšiemu extrémnemu výkyvu počasia. Meteorológovia varujú pred blížiacim sa tropickým cyklónom, ktorý má…