Recepty

Zemiakové placky plnené šunkou a syrom: chrumkavá dobrota pre každého ktorú si ZAMILUJETE

1) Príprava zemiakového cesta:

Zemiaky ošúpeme, nakrájame na menšie kúsky a uvaríme v osolenej vode domäkka. Scedíme, necháme mierne vychladnúť a roztlačíme na kašu. Pridáme nasekanú petržlenovú vňať, kukuričný škrob, strúhaný syr, soľ a korenie. Všetko dôkladne premiešame, kým nevznikne kompaktná hmota.

2) Chladenie:

Zemiakovú hmotu dáme na 15 minút do chladničky, aby sa lepšie tvarovala.

3) Príprava na obaľovanie:

V troch miskách si pripravíme trojobal: múku, rozšľahané vajcia a strúhanku.

4) Tvarovanie placiek:

Z vychladenej hmoty odoberáme kúsky a vytvarujeme z nich malé placky. Na jednu polovicu položíme plátok šunky a trochu syra. Prikryjeme druhou plackou a okraje dôkladne spojíme, aby náplň nevytekala.

5) Obaľovanie a vyprážanie:

Hotové placky najskôr obalíme v múke, potom vo vajíčku a nakoniec v strúhanke. Vyprážame ich na rozpálenom oleji dozlatista z oboch strán.

6) Podávanie:

Placky ukladáme na papierové utierky, aby sme odstránili prebytočný olej. Podávame teplé, najlepšie s čerstvým šalátom alebo kyslou smotanou.

Tieto placky sú skvelým spôsobom, ako premeniť obyčajné suroviny na niečo výnimočné. Ich chrumkavý povrch a roztopený syr vo vnútri zaručene potešia malých aj veľkých stravníkov. Navyše sú cenovo dostupné, rýchle a nenáročné na prípravu.

ZDROJ: https://sdp.nongdanct.com

Zdieľajte!

Page: 1 2

Tomáš Šudík

Recent Posts

Zemiakové tortilly hotové za chvíľu – ideálna večera pre každý deň

Prídete večer domov hladní, ale posledné, na čo máte chuť, je tráviť hodiny pri sporáku?…

1 týždeň ago

Smrť, intrigy a šokujúce priznania! Diváci Dunaja nedýchajú, ale čo príde teraz?

Seriál Dunaj, k vašim službám opäť raz rozhýbal emócie svojich divákov. V posledných epizódach padali…

1 týždeň ago

Slovensko zasiahla smutná správa: Obľúbený duchovný odišiel do večnosti. Veriaci smútia

Vo štvrtok 15. mája zasiahla Prešovský okres bolestná správa. V prešovskej nemocnici zomrel vo veku…

1 týždeň ago

Chrumkavá lístková bagetka plná syra a šunky – rýchly recept na každý deň!

Hľadáte inšpiráciu na nejakú chutnú slanú pochúťku? V tom prípade ste na správnom mieste! Dnes…

1 týždeň ago

Zdravotné problémy Mirky Almásy: „Som v katastrofálnom stave!“ Známa rosnička prežíva náročné obdobie

Dlhé roky patrila k stáliciam televízie Markíza, kde so svojím typickým úsmevom informovala divákov o…

1 týždeň ago

Európu čaká extrém! Najprv lejak a vietor, potom chlad a nakoniec…?

Európa čelí ďalšiemu extrémnemu výkyvu počasia. Meteorológovia varujú pred blížiacim sa tropickým cyklónom, ktorý má…

1 týždeň ago