foto: youtube.com/ koláž: novinkov.cz
Lístkové cesto rozvaľkáme a opatrne prenesieme na plech tak, aby pokrylo aj jeho okraje. V mixéri vyšľaháme žĺtky spolu so 150 g práškového cukru a vanilínovým cukrom, kým sa suroviny dobre nespoja. Do tejto zmesi postupne prilievame mlieko a pridávame tvaroh, pričom neustále miešame. Keď sa všetky ingrediencie prepoja, prisypeme Zlaté klasy a ešte raz dôkladne premixujeme. Pripravenú hmotu nalejeme na lístkové cesto a vložíme do predhriatej rúry. Pečieme pri teplote 180 °C približne 15 minút, kým náplň mierne nestuhne.
Medzitým si pripravíme tuhý sneh – z bielkov vyšľaháme pevný krém, do ktorého postupne zašľaháme zvyšných 150 g práškového cukru. Keď je sneh pripravený, rovnomerne ho rozotrieme na predpečený koláč a vložíme späť do rúry. Teplotu znížime na 150 °C a pečieme, kým povrch krásne nezozlatne.
Po upečení necháme koláč vychladnúť, nakrájame na kúsky a môžeme podávať. Dobrú chuť! 😊
Vilém Šír, profesionálny tanečník známy z Let’s Dance, zažil nečakaný zlom vo svojej kariére. Po…
Vo svete médií nie je neobvyklé, že sa novinári stávajú známymi tvárami. Ich mená poznajú…
Nie je to len chlieb. Je to zážitok, vôňa detstva a spomienka na niečo poctivé.…
Pre mnohých sú hry únikom. Pre iných formou komunikácie. A pre novú generáciu aj pracovným…
Menej značiek, viac kvality. Menej nápadnosti, viac výrazu. Tichý luxus (tzv. "quiet luxury") sa stal…
Vyskúšajte svieži a ľahký šalát, ktorý skvele doplní váš obed alebo večeru. Kombinácia šťavnatých kuracích…