- Príprava cesta: Jablká ošúpeme a nastrúhame. Vo veľkej mise zmiešame všetky ingrediencie okrem jabĺk – múku, cukor, mlieko, olej, vajcia, škoricu, kakao, vanilkový cukor, sódu a prášok do pečiva. Nakoniec pridáme nastrúhané jablká a premiešame.
- Pečenie: Cesto nalejeme na vymastený plech (cca 30×40 cm). Pečieme v predhriatej rúre na 180 °C asi 30 minút. Po upečení necháme mierne vychladnúť.
- Príprava polevy: Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli, necháme trochu vychladnúť a premiešame s kyslou smotanou. Vrch koláča potrieme džemom a potom natrieme pripravenú polevu.
- Dokončenie: Koláč posypeme strúhanou čokoládou a necháme dôkladne vychladnúť pred podávaním.
Toto jablkové tornádo nie je len vizuálne atraktívne, ale aj neodolateľne chutné. Dokonalá kombinácia jabĺk, čokolády a kyslej smotany si získa vás aj vašich blízkych. Vyskúšajte ho – určite neostane len pri jednom kúsku!
ZDROJ: https://sdp.nongdanct.com/
Pages: 1 2