- Príprava mäsa: Kuracie prsia nakrájajte na menšie kúsky, osoľte, okoreňte, pridajte rozmarín a múku. Dobre premiešajte a nechajte mäso 20 minút odležať. Následne ho ľahko orestujte na olivovom oleji.
- Základ polievky: V hrnci rozohrejte olivový olej s maslom. Pridajte nakrájanú cibuľu a restujte dozlata. Následne pridajte nakrájaný zeler, nastrúhanú mrkvu, červenú papriku (sladkú aj pálivú), pretlačený cesnak a nakrájaný pór. Dobre premiešajte. V dvoch fázach pridajte múku, opäť premiešajte a potom postupne vlejte vodu. Premiešajte, prikryte pokrievkou a varte na miernom ohni.
- Dokončenie: Do polievky vložte orestované kúsky kuracieho mäsa a prisypte cestoviny. Dochutíme bylinkami a pridáme bobkové listy. Varte, kým nebudú cestoviny mäkké.
- Servírovanie: Polievku ozdobte čerstvou nasekanou petržlenovou vňaťou a podávajte s radosťou a chuťou.
ZDROJ:
Pages: 1 2