ZDROJ: https://sdp.nongdanct.com

Voňavý jablkový koláč s nadýchaným snehom – pečená dokonalosť

Jemný jablkový koláč so snehovou čiapkou – lahodný a jednoduchý recept

Tento jablkový koláč je dokonalou kombináciou šťavnatých jabĺk a nadýchanej snehovej vrstvy. Jeho príprava je jednoduchá, no výsledok poteší každého milovníka sladkých dezertov. Vyskúšajte tento recept a doprajte si domáci koláč plný vôní a chutí.


Ingrediencie:

Na cesto:

  • 200 g hladkej múky
  • 100 g kryštálového cukru
  • 100 g masla (roztopeného)
  • 2 žĺtky
  • 1 balíček prášku do pečiva
  • 1 čajová lyžička vanilkového extraktu
  • 1 čajová lyžička škorice

Na jablkovú vrstvu:

  • 4 stredne veľké jablká (nastrúhané)
  • 2 polievkové lyžice kryštálového cukru
  • 1 čajová lyžička škorice
  • 1 polievková lyžica citrónovej šťavy

Na snehovú vrstvu:

  • 2 bielky
  • 50 g práškového cukru

Postup:

  1. Príprava cesta:
    • Predhrejte rúru na 180 °C.
    • V mise zmiešajte múku, prášok do pečiva, cukor a škoricu.
    • Pridajte žĺtky, roztopené maslo a vanilkový extrakt. Vypracujte hladké cesto.
    • Cesto rovnomerne rozprestrite do vymastenej formy (priemer 24 cm).
  2. Príprava jablkovej vrstvy:
    • Jablká ošúpte a nastrúhajte na hrubom strúhadle.
    • Zmiešajte ich s cukrom, škoricou a citrónovou šťavou.
    • Zmes rovnomerne rozložte na pripravené cesto.
  3. Pečenie:
    • Vložte koláč do predhriatej rúry a pečte 25 minút.
  4. Príprava snehovej vrstvy:
    • Bielky vyšľahajte s práškovým cukrom do tuhého snehu.
    • Po 25 minútach pečenia koláč vyberte, rovnomerne naneste snehovú vrstvu a dajte späť do rúry.
    • Pečte ďalších 10 – 15 minút, kým povrch jemne nezhnedne.
  5. Podávanie:
    • Po vychladnutí koláč nakrájajte a podávajte samotný alebo s lyžicou šľahačky.

Tipy na vylepšenie:

  • Pre extra chuť môžete do jablkovej vrstvy pridať nasekané orechy alebo hrozienka.
  • Ak máte radi výraznejšie chute, do snehu môžete pridať pár kvapiek citrónovej šťavy.
  • Podávajte koláč mierne teplý – jeho šťavnatosť ešte viac vynikne.

Tento jablkový koláč so snehovou čiapkou je dokonalou voľbou na popoludňajšiu kávu alebo ako dezert po nedeľnom obede. Pripravte si ho a potešte svojich blízkych lahodnou chuťou domáceho pečenia.


ZDROJ: spg.ngog

Zdieľajte!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Späť hore