ZDROJ:sdp.nongdanct.com

Sladké potešenie: Tvaroh a maliny v dokonalej harmónii. Tento recept si zamilujete!

Tento recept na tvarohový koláč s malinami predstavuje dokonalú kombináciu chutí, ktorá osloví každého milovníka sladkých pochúťok.

Krémový a jemný tvaroh sa výborne snúbi s osviežujúcou kyslosťou malín, čím vzniká neodolateľný gastronomický zážitok. Pripravte si tento tvarohový koláč s malinami a vychutnajte si každý kúsok tejto lahodnej pochúťky.


Tvarohový koláč s malinami

Čo budeme potrebovať

  • 100 g hladkej múky
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • štipka soli
  • 65 g masla (s obsahom tuku 80 %)
  • 200 g cukru (z toho 80 g do cesta, 120 g do tvarohovej zmesi)
  • 2 vajcia
  • 5 ml vanilkovej esencie
  • 30 ml mlieka
  • 250 g jemného tvarohu alebo krémového syra (Philadelphia alebo Mascarpone)
  • 3 lyžice smotany
  • 150 g mrazených malín (môžete použiť aj čerstvé)
  • kôra z 1 citróna
  • šťava z 1/2 citróna
  • 100 g šľahačky na dekoráciu

Ako budeme postupovať

  1. Príprava cesta
    Uistite sa, že všetky suroviny majú izbovú teplotu. V miske vyšľahajte zmäknuté maslo so 80 g cukru do peny. Potom pridajte rozšľahané vajcia, múku, prášok do pečiva, vanilkovú esenciu, mlieko a štipku soli. Miešajte, kým nevznikne hladká a mierne hustá zmes.
  2. Príprava tvarohovej plnky
    V samostatnej miske vyšľahajte tvaroh (alebo krémový syr) so zvyšnými 120 g cukru, tromi lyžicami smotany, citrónovou šťavou a citrónovou kôrou. Zmes by mala mať jemnú a krémovú konzistenciu.
  3. Vrstvenie do formy
    Formu s priemerom približne 25 cm vyložte papierom na pečenie. Najskôr do nej nalejte a rovnomerne rozotrite cesto, potom opatrne pridajte tvarohovú zmes. Maliny môžete zapracovať priamo do tvarohovej hmoty alebo ich rozložiť na povrch.
  4. Pečenie
    Predhrejte rúru na 180 °C a koláč pečte asi 25 – 30 minút. Po dopečení ho nechajte úplne vychladnúť.
  5. Servírovanie
    Na záver koláč ozdobte šľahačkou, malinami a prípadne lístkami mäty. Nakrájajte a podávajte.

ZDROJ: sdp.nongdanct.com

Zdieľajte!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Späť hore