sdp.nongdanct.com

Koláč, ktorý chutí ako zlato: Šťavnatý tvarohový zázrak bez námahy

Hľadáte inšpiráciu na sladké víkendové pečenie? Máme pre vás recept, ktorý si zamilujete hneď po prvom kúsku. Tento šťavnatý tvarohový koláč je jednoduchý na prípravu, no výsledok chutí ako z cukrárne. Vďaka jemnému cestu a lahodnému tvarohovému krému vytvára dokonalý dezert, ktorý rozhodne stojí za vyskúšanie. Niet divu, že si vyslúžil prezývku „zlato“.

Na cesto:

  • 4 vajcia
  • štipka soli
  • 200 g cukru
  • 120 ml rastlinného oleja
  • 120 ml kefíru
  • 300 g hladkej múky
  • 8 g prášku do pečiva

Na tvarohový krém:

  • 300 g tvarohu
  • 3 lyžice práškového cukru
  • 8 g vanilkového cukru
  • 1 vajce

Postup

  1. V hlbokej mise vyšľahajte vajcia so štipkou soli a cukrom do nadýchanej svetlej peny. Potom zašľahajte olej a kefír.
  2. Múku zmiešajte s práškom do pečiva a postupne ju preosejte do vaječnej zmesi. Vymiešajte hladké, tekuté cesto a vylejte ho do formy vystlanej papierom na pečenie.
  3. V druhej mise vymiešajte tvaroh s práškovým a vanilkovým cukrom. Pridajte vajce a všetko spolu vyšľahajte do hladkého krému.
  4. Tvarohový krém dajte do cukrárskeho vrecka a na povrchu cesta vytvorte mriežkový vzor.
  5. Pečte v predhriatej rúre pri 180 °C približne 35 minút.
  6. Po upečení koláč posypte práškovým cukrom a podávajte s úsmevom – odmena v podobe šťavnatého a jemného dezertu vás určite poteší.

ZDROJ: sdp.nongdanct.com

Zdieľajte!

Späť hore