ZDORJ: /sdp.nongdanct.com

Tradičné kysnuté koláče s tvarohom a rebarborou, ktoré rozvoňajú celý dom

Hovorí sa, že dobré jedlo spája ľudí. A čo lepšie pohladí dušu aj chuťové bunky než vôňa čerstvo upečených koláčov? Tieto tradičné, no stále výnimočné kysnuté koláče s jemným tvarohovým krémom a osviežujúcou rebarborou si zamiluješ hneď po prvom súste. Navyše – plniť ich môžeš podľa chuti aj iným ovocím!

🧺 Čo budeme potrebovať:

Na cesto:

  • 500 g hladkej múky
  • 100 g oleja
  • 300 ml vlažného mlieka
  • 2 PL kryštálového cukru
  • 2 vajcia
  • 42 g čerstvého droždia

Na tvarohovú náplň:

  • 250 g plnotučného hrudkovitého tvarohu
  • 1 žĺtok
  • 1 balíček vanilkového cukru

Na rebarboru:

  • 3 stonky červenej rebarbory (očistené a nakrájané na malé kúsky)

Na drobenku:

  • 50 g masla
  • 3 PL kryštálového cukru
  • 3 PL hrubej múky

To nie je všetko. Pokračovanie článku nájdete na ďalšej strane

Zdieľajte!

Späť hore