Hovorí sa, že dobré jedlo spája ľudí. A čo lepšie pohladí dušu aj chuťové bunky než vôňa čerstvo upečených koláčov? Tieto tradičné, no stále výnimočné kysnuté koláče s jemným tvarohovým krémom a osviežujúcou rebarborou si zamiluješ hneď po prvom súste. Navyše – plniť ich môžeš podľa chuti aj iným ovocím!
🧺 Čo budeme potrebovať:
Na cesto:
- 500 g hladkej múky
- 100 g oleja
- 300 ml vlažného mlieka
- 2 PL kryštálového cukru
- 2 vajcia
- 42 g čerstvého droždia
Na tvarohovú náplň:
- 250 g plnotučného hrudkovitého tvarohu
- 1 žĺtok
- 1 balíček vanilkového cukru
Na rebarboru:
- 3 stonky červenej rebarbory (očistené a nakrájané na malé kúsky)
Na drobenku:
- 50 g masla
- 3 PL kryštálového cukru
- 3 PL hrubej múky
To nie je všetko. Pokračovanie článku nájdete na ďalšej strane ↓
Pages: 1 2