Ak hľadáte dezert, ktorý poteší nielen chuťové poháriky, ale aj oči, tieto lahodné banánové rezy sú tou pravou voľbou. Ich jemné piškótové cesto, lahodná krémová plnka, svieže banány a sladká bielková pena vytvárajú dokonalú harmóniu chutí.
Čo budete potrebovať?
Na cesto:
- 5 vajec
- 250 g práškového cukru
- 0,125 dl oleja
- 0,125 dl mlieka
- 250 g hladkej múky
- 1 balíček prášku do pečiva
Postup:
Žĺtky vyšľaháme s cukrom do peny, potom postupne prilievame olej a mlieko. Do zmesi pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva a nakoniec jemne vmiešame sneh z bielkov. Cesto vylejeme na plech a upečieme piškótový korpus.
Na plnku:
- 2,5 dl mlieka
- 1 lyžica kryštálového cukru
- 1/2 balíčka Zlatého klasu
- 2 žĺtky
- 1 zarovnaná lyžica hladkej múky
- 250 g masla
- 150 g práškového cukru
- 1 balíček vanilkového cukru
Postup:
Z mlieka, cukru, Zlatého klasu, žĺtkov a múky uvaríme hustý puding, ktorý necháme vychladnúť. Medzitým si vyšľaháme maslo s práškovým a vanilkovým cukrom do nadýchanej hmoty. Do nej postupne zašľaháme vychladnutý puding a vytvoríme jemný krém.

Na bielkovú penu:
- 5 bielkov
- 250 g práškového cukru
Postup:
Bielky spolu s cukrom šľaháme nad parou, kým nevznikne hustá a lesklá pena.
Ako rezy dokončiť?
Na upečený piškótový plát natrieme vrstvu jahodového džemu. Na ňu nanesieme polovicu krému, poukladáme naň celé banány a prikryjeme zvyšným krémom. Na vrch rovnomerne rozotrieme vyšľahanú bielkovú penu a celý koláč polejeme čokoládovou polevou.
📌 TIP: Ak nemáte radi bielkovú penu, môžete ju vynechať, ale odporúčame pripraviť o niečo väčšie množstvo plnky, aby bol dezert stále dostatočne lahodný a krémový.
Dobrú chuť! 🍌🍫