foto: youtube.com

Neodolateľné BANÁNOVÉ REZY, ktoré oživia každú oslavu!

Ak hľadáte dezert, ktorý poteší nielen chuťové poháriky, ale aj oči, tieto lahodné banánové rezy sú tou pravou voľbou. Ich jemné piškótové cesto, lahodná krémová plnka, svieže banány a sladká bielková pena vytvárajú dokonalú harmóniu chutí.

Čo budete potrebovať?

Na cesto:
  • 5 vajec
  • 250 g práškového cukru
  • 0,125 dl oleja
  • 0,125 dl mlieka
  • 250 g hladkej múky
  • 1 balíček prášku do pečiva

Postup:
Žĺtky vyšľaháme s cukrom do peny, potom postupne prilievame olej a mlieko. Do zmesi pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva a nakoniec jemne vmiešame sneh z bielkov. Cesto vylejeme na plech a upečieme piškótový korpus.

Na plnku:
  • 2,5 dl mlieka
  • 1 lyžica kryštálového cukru
  • 1/2 balíčka Zlatého klasu
  • 2 žĺtky
  • 1 zarovnaná lyžica hladkej múky
  • 250 g masla
  • 150 g práškového cukru
  • 1 balíček vanilkového cukru

Postup:
Z mlieka, cukru, Zlatého klasu, žĺtkov a múky uvaríme hustý puding, ktorý necháme vychladnúť. Medzitým si vyšľaháme maslo s práškovým a vanilkovým cukrom do nadýchanej hmoty. Do nej postupne zašľaháme vychladnutý puding a vytvoríme jemný krém.

foto: facebook.com
Na bielkovú penu:
  • 5 bielkov
  • 250 g práškového cukru

Postup:
Bielky spolu s cukrom šľaháme nad parou, kým nevznikne hustá a lesklá pena.

Ako rezy dokončiť?

Na upečený piškótový plát natrieme vrstvu jahodového džemu. Na ňu nanesieme polovicu krému, poukladáme naň celé banány a prikryjeme zvyšným krémom. Na vrch rovnomerne rozotrieme vyšľahanú bielkovú penu a celý koláč polejeme čokoládovou polevou.

📌 TIP: Ak nemáte radi bielkovú penu, môžete ju vynechať, ale odporúčame pripraviť o niečo väčšie množstvo plnky, aby bol dezert stále dostatočne lahodný a krémový.

Dobrú chuť! 🍌🍫

Zdieľajte!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Späť hore