Vitajte pri recepte na tradičné moravské koláče, ktoré sú nielen chutné, ale priam fantastické! Tento overený recept vám prinesie chuť domova a poteší každého maškrtníka. Čaká vás skutočný kulinársky zážitok – vláčne cesto, sladká plnka a vôňa, ktorá naplní celý dom.
Čo budeme potrebovať:
Na cesto:
- 450 g hladkej múky (cca 3 a ½ hrnčeka)
- 180 ml vlažného mlieka (¾ hrnčeka)
- 2 a ½ čajovej lyžičky sušeného droždia
- 75 g masla (⅔ kocky), rozpusteného – ale nie horúceho
- 70 g kryštálového cukru (⅓ hrnčeka)
- 1 vajce
- 1 čajová lyžička vanilkovej pasty (voliteľné)
- štipka soli
Na potretie:
- 1 vajce, rozšľahané vidličkou
Na plnku:
- podľa vlastnej chuti – tvarohová, lekvárová, maková, orechová…
Postup:
To nie je všetko. Pokračovanie článku nájdete na ďalšej strane ↓
Pages: 1 2