ZDROJ:https://sdp.nongdanct.com

Zemiakové placky plnené šunkou a syrom: chrumkavá dobrota pre každého ktorú si ZAMILUJETE

1) Príprava zemiakového cesta:

Zemiaky ošúpeme, nakrájame na menšie kúsky a uvaríme v osolenej vode domäkka. Scedíme, necháme mierne vychladnúť a roztlačíme na kašu. Pridáme nasekanú petržlenovú vňať, kukuričný škrob, strúhaný syr, soľ a korenie. Všetko dôkladne premiešame, kým nevznikne kompaktná hmota.

2) Chladenie:

Zemiakovú hmotu dáme na 15 minút do chladničky, aby sa lepšie tvarovala.

3) Príprava na obaľovanie:

V troch miskách si pripravíme trojobal: múku, rozšľahané vajcia a strúhanku.

4) Tvarovanie placiek:

Z vychladenej hmoty odoberáme kúsky a vytvarujeme z nich malé placky. Na jednu polovicu položíme plátok šunky a trochu syra. Prikryjeme druhou plackou a okraje dôkladne spojíme, aby náplň nevytekala.

5) Obaľovanie a vyprážanie:

Hotové placky najskôr obalíme v múke, potom vo vajíčku a nakoniec v strúhanke. Vyprážame ich na rozpálenom oleji dozlatista z oboch strán.

6) Podávanie:

Placky ukladáme na papierové utierky, aby sme odstránili prebytočný olej. Podávame teplé, najlepšie s čerstvým šalátom alebo kyslou smotanou.

Tieto placky sú skvelým spôsobom, ako premeniť obyčajné suroviny na niečo výnimočné. Ich chrumkavý povrch a roztopený syr vo vnútri zaručene potešia malých aj veľkých stravníkov. Navyše sú cenovo dostupné, rýchle a nenáročné na prípravu.

ZDROJ: https://sdp.nongdanct.com

Zdieľajte!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Späť hore