ZDROJ: sdp.nongdanct.com

Domáci Kinder Pingui: Jemný krém a čokoláda ako z cukrárne

Ak milujete sladké dobroty z obchodu, no túžite po domácej verzii bez zbytočných konzervantov, máme pre vás dokonalý recept.

Domáci Kinder Pingui s jemným krémom a čokoládovou polevou chutí ako originál – možno ešte lepšie! Tento dezert si zamilujú malí aj veľkí a hodí sa na každú príležitosť.

Ingrediencie na cesto:

  • 5 vajec
  • 5 PL krupicového cukru
  • 2 PL vody
  • 2 PL oleja
  • 3 PL polohrubej múky
  • 2 PL kakaa
  • 1/2 balíčka prášku do pečiva

Na krém:

  • 250 ml smotany na šľahanie (min. 30 %)
  • 250 g jemného tvarohu
  • 2 PL práškového cukru
  • 1 balíček stužovača šľahačky

Na polevu:

  • 150 g horkej čokolády
  • 3 PL oleja

Postup:

  1. Cesto:
    Vyšľahajte celé vajcia s cukrom do peny, pridajte vodu a olej. Postupne vmiešajte múku, kakao a prášok do pečiva. Cesto nalejte na plech vystlaný papierom na pečenie a pečte pri 180 °C približne 12–15 minút.
  2. Krém:
    Tvaroh zmiešajte s práškovým cukrom. Šľahačku vyšľahajte so stužovačom a jemne vmiešajte do tvarohovej zmesi.
  3. Zostavenie:
    Upečený plát prekrojte na dve polovice. Spodnú polovicu potrite krémom, prikryte druhou časťou cesta.
  4. Poleva:
    Čokoládu roztopte s olejom vo vodnom kúpeli. Polevu rovnomerne nalejte na vrch dezertu a nechajte stuhnúť v chladničke.
  5. Podávanie:
    Pred podávaním krájajte ostrým nožom na úhľadné rezy. Podávajte vychladené.

ZDROJ: sdp.nongdanct.com

Zdieľajte!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Späť hore