Ak milujete sladké dobroty z obchodu, no túžite po domácej verzii bez zbytočných konzervantov, máme pre vás dokonalý recept.
Domáci Kinder Pingui s jemným krémom a čokoládovou polevou chutí ako originál – možno ešte lepšie! Tento dezert si zamilujú malí aj veľkí a hodí sa na každú príležitosť.
Ingrediencie na cesto:
- 5 vajec
- 5 PL krupicového cukru
- 2 PL vody
- 2 PL oleja
- 3 PL polohrubej múky
- 2 PL kakaa
- 1/2 balíčka prášku do pečiva
Na krém:
- 250 ml smotany na šľahanie (min. 30 %)
- 250 g jemného tvarohu
- 2 PL práškového cukru
- 1 balíček stužovača šľahačky
Na polevu:
- 150 g horkej čokolády
- 3 PL oleja
Postup:
- Cesto:
Vyšľahajte celé vajcia s cukrom do peny, pridajte vodu a olej. Postupne vmiešajte múku, kakao a prášok do pečiva. Cesto nalejte na plech vystlaný papierom na pečenie a pečte pri 180 °C približne 12–15 minút. - Krém:
Tvaroh zmiešajte s práškovým cukrom. Šľahačku vyšľahajte so stužovačom a jemne vmiešajte do tvarohovej zmesi. - Zostavenie:
Upečený plát prekrojte na dve polovice. Spodnú polovicu potrite krémom, prikryte druhou časťou cesta. - Poleva:
Čokoládu roztopte s olejom vo vodnom kúpeli. Polevu rovnomerne nalejte na vrch dezertu a nechajte stuhnúť v chladničke. - Podávanie:
Pred podávaním krájajte ostrým nožom na úhľadné rezy. Podávajte vychladené.
ZDROJ: sdp.nongdanct.com